Selecteer een pagina

Hoe kom ik uit de overlevingsstand

Na de bewustwording dat ik meer naar mijn lichaam mocht luisteren, moest ik het ook nog gaan doen. Inmiddels was ik met Yin Yoga gestart. Een mooie manier om meer contact te maken met mijn lichaam en te leren voelen. Maar dat betekent niet dat ik met 1 draai aan de knop uit de overlevingsstand kwam. Tijdens de opleiding voor leefstijlcoach werd ik daar nog eens fijn aan herinnerd. Voor de module lifecoach mochten we een HRV (heart rate variability) meting doen. De uitslag van deze test was geen groot drama maar er was zeker nog genoeg werk aan de winkel. Heel eerlijk zakte me de moed een beetje in de schoenen. Wat kon ik nu nog meer doen?

Ik wist toen nog niet wat er allemaal op mijn pad zou komen en wat mij écht zou gaan helpen. Maar dat bewaar ik als kers op de taart voor deel 3 en tevens het slot van deze reeks blogs!

Energiebalans

In de tussentijd bleef ik nog teveel in mijn hoofd zitten. De opleiding voor leefstijlcoach had ik inmiddels afgerond en mocht mijn werk als leefstijlcoach fulltime uitvoeren binnen de organisatie waar ik werkte. Ik vond dat ik de mooiste functie had maar toch bleef mijn energie weglekken. Na een tijdje kreeg ik het inzicht dat door bepaalde omstandigheden op het werk maar ook door het systeem, ik me niet meer thuis voelde in deze organisatie. Dit hele proces had de nodige negatieve invloed op mijn gezondheid.

Ik werd geconfronteerd met een vleesboom van een 1 kilo in mijn buik. Door stress. Door deze grootte zaten mijn organen in de verdrukking (zo voelde ik mij ook) en was het nodig om het operatief te verwijderen, samen met mijn baarmoeder. Dat was wel even een dingetje zeg. Een confronterend voorbeeld van “als je met je hoofd geen nee zegt dan gaat je lichaam dat wel voor je doen”.

De stilte opzoeken

Deze situatie heeft er voor gezorgd dat ik steeds meer uit de overlevingsstand kwam. Ik bleef maar een zacht stemmetje in mijn hoofd horen zeggen: mediteren, ga de stilte opzoeken… Dat ging ik op een gegeven moment doen o.a. met de Yoga Nidra teacher training. Wauw wat voelde dit goed en wat een bijzondere ervaring. Sindsdien ben ik niet meer gestopt met deze meditaties. Ik merkte al snel dat mijn diepe slaap veel beter werd en dat ik veel meer rust in mijn lijf voelde en voel. En ook ondanks de turbulente tijd waarin we inmiddels een aantal jaar in leven, merk ik dat ik veel meer veerkracht heb en steeds vaker keuzes maak die voor mij goed voelen.

Eigen onderneming

In de tussentijd heb ik de stoute schoenen aangetrokken en mijn vaste baan opgezegd om datgene waaraan ik mag bijdragen in deze wereld met mijn eigen onderneming te gaan doen. Dit heeft mij, ondanks dat ik het ook heel spannend vind, veel rust gebracht. En tijd om nog meer naar mijn lichaam te gaan luisteren voor meer hormoonbalans. Inmiddels heb ik opnieuw kunnen minderen in de medicatie voor mijn schildklier. Wordt vervolgd….. 🦋