Selecteer een pagina

Verander van binnen om je
realiteit te veranderen

Als coach begeleid ik je naar balans in jouw

fysieke ~ mentale ~ emotionele ~ energetische lichaam

 

Mentaal je gaat je bewust worden van jouw gedachtenpatroon en geloofsovertuigingen, welke voor zo’n 95% onbewust zijn. Dragen deze bij aan het leven dat je wilt of juist niet? Loop je steeds vast op weg naar de verandering die je graag wilt? Pas wanneer je je bewust bent hiervan, kun je ook bewust anders gaan denken en de verandering die je wilt realiteit maken.

Emotioneel – je gaat je bewust worden van opgeslagen (stress)gevoelens en emoties. Door deze te voelen, zien, toe te laten en er mee te zijn, zul je merken dat je lichter en meer moeiteloos gaat leven. Hierdoor zul je gemakkelijker kunnen veranderen wat je graag wilt veranderen.

Lichamelijk – je gaat je bewust worden van je voedings- en bewegingspatroon. Heel praktisch kan ik kijken of deze zijn afgestemd op jouw lichaamssamenstelling en lichaamstype. Dat gebeurt door middel van een lichaamsanalyse. Echter zul je gaan merken wanneer je steeds meer (lichaams)bewustzijn creëert dat jouw voedings- en bewegingspatroon vanzelf gaan veranderen omdat je meer naar je lichaam luistert, naar dat wat jouw lichaam nodig heeft.

Energetisch – alles is energie. Zo ook ons lichaam. Er lopen diverse energiebanen door ons lichaam die verstoord kunnen raken waardoor je bepaalde lichaamsklachten kunt ervaren. Met o.a. Yin Yoga kun je energiebanen stimuleren zodat deze weer beter gaan stromen waardoor lichaamsklachten zullen verminderen. Maar ook door meer lichaamsbewustzijn te creëren, meer in je lichaam te zijn en te voelen, zul je bewust gaan zijn wat van jou is en wat niet. Wat en wie wel of niet goed voor je voelt. Dus wat je energie geeft maar ook wat je energie kost. Hierdoor ga je andere keuzes maken die kunnen leiden naar de verandering die je graag wilt voor jezelf.

In mijn coaching maak ik gebruik van Yoga Nidra en Yin Yoga als therapeutische interventie. Yoga Nidra en Yin Yoga vergroten je (lichaams)bewustzijn waardoor je beter naar je lichaam kan gaan luisteren, de signalen van je lichaam gaat waarnemen en je op deze manier bewust kunt worden van eventuele onbalans in jouw lichaam.

 

Yoga Nidra

Yoga Nidra brengt je voorbij het analytische denken zodat je toegang krijgt tot die laag waar het onbewuste gedrag ligt opgeslagen. Is dit gedrag wat tot nu toe niet heeft bijgedragen aan het leven dat je wilt, dan is Yoga Nidra een simpele, maar hele waardevolle interventie om dat gedrag te veranderen en gaat het mogelijk worden om je doelen en wensen te realiseren. Kortom: Yoga Nidra kan jouw leven transformeren.

Yoga Nidra is één van de meest effectieve tools
om je innerlijke kracht te vergroten

Yoga Nidra is een krachtige en effectieve meditatievorm waarbij je, door adem-, (lichaams)bewustzijns- en visualisatietechnieken, doordringt tot in de diepste lagen van je lichaam. Je ervaart hierbij een diep bewustzijnsniveau. Het brengt je in een hele diepe ontspanning en totale rusttoestand op lichamelijk, mentaal, emotioneel en energetisch niveau, waardoor je in contact komt met je innerlijke kracht en wijsheid. Je komt weer in verbinding met jouw kern én met jouw buitenwereld en je gaat meer compassie voor jezelf en anderen ervaren.

Yoga Nidra brengt je in een hele diepe ontspanning:

 • Op lichamelijk gebied hetgeen een positief effect heeft op je zenuw- en hormoonstelsel
 • Op mentaal gebied waardoor je meer rust in je hoofd gaat ervaren
 • Op emotioneel gebied waardoor onderdrukte gevoelens en emoties verwerkt kunnen worden

Een aantal voordelen van Yoga Nidra

 • Verbetert stressmanagement
 • Boost je immuunsysteem
 • Werkt herstellend en helend
 • Boost je creativiteit
 • Verbetert focus en leervermogen
 • Verbetert zelfexpressie
 • Werkt verjongend
 • Verbetert slaapkwaliteit
 • Verbetert hormoonhuishouding
 • Boost je energie, welzijn en plezier
 • Verbetert relaties
 • Boost je zelfvertrouwen en zelfkennis

Yin Yoga

Yin Yoga is een hele rustige yogastijl bestaande uit voornamelijk zittende en liggende houdingen. Tegelijkertijd is het een hele diepe vorm van yoga. Door het ontspannen van de spieren in de houding werkt Yin Yoga door naar de diepere lagen in het lichaam. In de houdingen wordt een aanvaardbare grens opgezocht waarna, door het samenwerken met de ademhaling en deze door het lichaam te laten stromen, ontspanning ontstaat.

Laat je energie weer stromen en je leven verandert

Yin Yoga bevordert de ademstroom door het hele lichaam. Door langer in een houding te zijn, komt er een bepaalde vorm van energie vrij die je dichter bij jouw kern brengt. Je wordt je bewust van je lichaam en wat zich in je lichaam afspeelt door middel van zelfonderzoek en reflectie. Wellicht ga je weerstand voelen in je lichaam. Met het gebruiken van de ademhaling leer je te ontspannen in dat wat je tegenkomt. Je leert je grenzen herkennen, erkennen en bewaken. Je leert omgaan met tegenslagen in je leven. Je gaat je vitaler voelen door de stromende lichaamsenergie omdat de energetische blokkades verwijderd worden en de circulatie verbetert. Er ontstaat een lichamelijke, mentale, emotionele en energetische balans.

Een aantal voordelen van Yin yoga

 • Goed voor je gewrichten
 • Verbetert stressmanagement
 • Werkt ontspannend en kalmerend
 • Herkennen en erkennen opgeslagen emoties
 • Je wordt leniger en soepeler
 • Verbetert energiemanagement
 • Verbetert flexibiliteit
 • Vergroot je innerlijke kracht

The only way out is in

Wil jij bij jezelf naar binnen kijken, ervaren wat daar leeft, jouw antwoorden ontvangen en je eigen Kompas zijn? Ik begeleid jou als Kompas om daar te komen. Ik begeleid je naar jouw bewustzijn, deze te begrijpen om vervolgens deze kennis toe te passen. Om te gaan doen, ervaren, veranderen en het leven te creëren dat jij wilt.

Gratis coaching

In plaats van gratis producten of weggevers zoals E-books of trainingen, bied ik sessies aan voor mensen die het zich financieel echt niet kunnen veroorloven. Voorlopig zal dit een specifieke doelgroep zijn, namelijk de mensen die door de maatregelen (t.a.v. corona) financieel heel erg getroffen zijn. Zij mogen mij dan geven wat binnen hun mogelijkheid ligt (dat hoeft niet perse geld te zijn het mag ook in de vorm van goederen) en als dat echt niets is dan is dit ook goed. Per persoon bied ik 4 sessies (1 sessie per week) aan. Dit houdt in dat ik jaarlijks 7 mensen binnen dit concept ga helpen. Het gaat om 1 op 1 persoonlijke sessies. Woon je in de omgeving Enschede en kom je in aanmerking voor dit aanbod of ken je mensen die hier wonen en dit aanbod goed kunnen gebruiken, neem dan contact met mij op via kompas@marloesvanbeek.com.

NEEM CONTACT OP

Stel een vraag of maak een afspraak.

06 27306011

Enschede

kompas@marloesvanbeek.com