Selecteer een pagina

Jouw weg naar een energieker leven

Kompas helpt je naar mentale ~ fysieke ~ emotionele ~ energetische

balans & vrijheid

 

Lichamelijke klachten, aandoeningen en hormonale disbalans ontstaan veelal door omgevingsfactoren. Denk hierbij aan bepaalde voeding, te weinig of teveel beweging, een baan die we eigenlijk niet leuk vinden, thuissituatie, woonomgeving, onze gedachten. Onze omgevingsfactoren kosten ons dan meer energie dan dat deze ons energie geven. Ons lichaam raakt uit evenwicht en ervaart stress. De lichaamsprocessen verlopen niet optimaal, onze ademhaling is oppervlakkig en de energie stroomt niet waardoor er blokkades ontstaan.

 

Met de wegwijzers van Kompas maak je je vrij van:

 • Mentale blokkades, zoals belemmerende overtuigingen en gedachtenpatronen, waardoor je meer ruimte en helderheid in je hoofd creëert
 • Emotionele blokkades, zoals onverwerkte en opgeslagen emoties, waardoor je beter om kunt gaan met tegenslagen die je ervaart in je leven
 • Lichamelijke blokkades, zoals een voedings- en bewegingspatroon die niet bijdragen aan een fysieke gezondheid, waardoor je je lichaam gaat geven wat deze nodig heeft om zo optimaal mogelijk te kunnen werken
 • Energetische blokkades, zoals een onevenwichtige adempatroon en energiebalans, waardoor je meer energie krijgt om je vrij te maken van mentale, emotionele en lichamelijke blokkades

Deze 4 gebieden werken nauw met elkaar samen waarbij het energetische deel, jouw energiehuishouding, het belangrijkste onderdeel is en de meeste invloed heeft. Het startpunt van de weg naar jouw energieker leven is dan ook jouw energie in balans brengen door middel van ademwerk en yoga nidra meditaties. Onderweg, in de trajecten van Kompas, ga je helder krijgen wat er in jouw diepere lagen verscholen ligt, en waar jij je niet bewust van bent, waardoor je nu bepaalde klachten ervaart. Deze bewustwording geeft jou de mogelijkheid om die veranderingen toe te gaan passen waarmee jij jouw energieker leven gaat creëren.

No matter what you eat,
how much you exercise,
how skinny or young or strong you are,

none of it matters if you’re not breathing properly.

~ James Nestor ~

Ademwerk

Adem is onze allereerste levensbehoefte. Zonder adem geen leven. Het is belangrijkste factor voor onze gezondheid en vitaliteit. 

Let your steps follow your breath, not the other way around ~Thich Nhat Hanh~

De kwaliteit van de ademhaling heeft veel invloed op het functioneren van ons lichaam. Bewust ademhalen en het gebruik van specifieke ademtechnieken, geeft niet alleen meer energie, we ervaren ook meer ontspanning en een gevoel van diepe rust in ons lichaam. Daarnaast beïnvloedt het ons autonome zenuwstelsel (actie/stress en rust/herstel systeem) welke nauw samenwerkt met het hormoonstelsel. Bewust en met aandacht ademhalen voorkomt en verlicht veel gezondheidsklachten en ondersteunt jouw verandering naar een energieker leven.

Het ademwerk maakt onderdeel uit van de coachtrajecten. Daarnaast is het mogelijk een losse sessie voor 1 op 1 adem coaching te boeken.

 

De kracht van adem zorgt o.a. voor:

 • verbetering van het immuunsysteem
 • hormoonbalans
 • verbetering van de slaapkwaliteit
 • een mentale, emotionele en lichamelijke gezondheid

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een unieke, krachtige meditatie en staat bekend als een slaapmeditatie. We komen in een staat van diepe slaap terwijl we bij bewustzijn zijn.

Most illness is just stress from not living in harmony ~Bruce Lipton~

Slaap is misschien wel de tweede belangrijkste levens-behoefte. We overleven een paar weken zonder eten, een paar dagen zonder water, maar niet zonder slaap. Bij een goede slaapkwaliteit, herstelt het fysieke en mentale lichaam tijdens de slaap. Daarnaast is Yoga Nidra meditatie heel waardevol om belemmerende gedragspatronen en overtuigingen waarvan we ons niet bewust bent te her-programmeren naar bevorderende patronen en overtuigingen die ons helpen naar vitaliteit, naar jouw een energieker leven.

Yoga Nidra wordt tegenwoordig preventief maar ook curatief voorgeschreven, door artsen in verschillende landen, als therapie voor stress-gerelateerde aandoeningen. Deze waardevolle tool en fijne manier om in balans te komen, is onderdeel van de trajecten maar kan ook als losse sessie voor 1 op 1 yoga coaching geboekt worden. 

Yoga Nidra verbetert o.a.:

 • het immuunsysteem
 • de hormoonbalans
 • de slaapkwaliteit
 • de mentale, emotionele en lichamelijke gezondheid

Energieker leven met schildklierproblemen

Het leven met schildklierproblemen kan vele ongemakken met zich meebrengen. Gelukkig kunnen we zelf veel doen om zo energiek mogelijk te leven. Heb jij schildklierproblemen of een schildklieraandoening en voel je je beperkt in je dagelijks leven omdat je te weinig energie hebt of andere klachten ervaart? Dan gaat een 1 op 1 traject specifiek gericht op een energieker leven met een schildklieraandoening jou wellicht helpen. Het regelmatig doen van ademwerk, Yoga Nidra meditaties en yoga heeft een gunstige invloed op de werking van de schildklier. Je leert o.a. welke ademtechnieken en yogahoudingen toe te passen en op welke manier deze invloed hebben op je schildklier. Je gaat ervaren dat je door Yoga Nidra meditaties mentaal en emotioneel veel stabieler wordt en weer meer plezier gaat beleven. Daarnaast krijg je inzicht in voeding en beweging en ga je indien gewenst je voedings- en bewegingspatroon aanpassen ten gunste van de werking van je schildklier. Ook is het mogelijk om een 1 op 1 yogasessie te boeken waarin ademwerk, hormoonyoga en yoga nidra gecombineerd wordt specifiek gericht op de schildklier.

Gift van mij voor jou

Elke 1e dag van de maand geef ik 2 ingesproken persoonlijke Yoga Nidra meditaties weg. De ingesproken meditatie zal geheel afgestemd zijn op een actueel thema in het leven van de persoon aan wie ik dit cadeau mag aanbieden. Ben jij dat of misschien iemand die jij kent die ontspanning op een heel diep niveau en meer veerkracht kan gebruiken? Vul dan het contactformulier in op de website en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

NEEM CONTACT OP

Stel een vraag of maak een afspraak.

06 27306011

Enschede

kompas@marloesvanbeek.com