Selecteer een pagina

Jouw weg naar een energieker leven

Kompas helpt je naar mentale ~ fysieke ~ emotionele ~ energetische

balans & vrijheid

Lichamelijke klachten, aandoeningen en hormonale disbalans ontstaan veelal door omgevingsfactoren. Denk hierbij aan bepaalde voeding, te weinig of teveel beweging, een baan die we eigenlijk niet leuk vinden, thuissituatie, woonomgeving, onze gedachten. Onze omgevingsfactoren kosten ons dan meer energie dan dat deze ons energie geven. Ons lichaam raakt uit evenwicht en ervaart stress. De lichaamsprocessen verlopen niet optimaal, onze ademhaling is oppervlakkig en de energie stroomt niet waardoor er blokkades ontstaan.

 

Met de wegwijzers van Kompas maak je je vrij van:

 • Mentale blokkades, zoals belemmerende overtuigingen en gedachtenpatronen. Je gaat meer ruimte en helderheid in je hoofd creëren.
 • Emotionele blokkades, zoals onverwerkte en opgeslagen emoties. Je leert beter omgaan met tegenslagen die je ervaart in je leven.
 • Lichamelijke blokkades, zoals een voedings- en bewegingspatroon die niet bijdragen aan een fysieke gezondheid. Je gaat je lichaam geven wat deze nodig heeft om zo optimaal mogelijk te kunnen werken.
 • Energetische blokkades, zoals een onevenwichtige adempatroon en energiebalans. Je krijgt meer energie om je vrij te maken van mentale, emotionele en lichamelijke blokkades.

Deze 4 gebieden werken nauw met elkaar samen waarbij het energetische deel, de energiehuishouding, het belangrijkste onderdeel is en de meeste invloed heeft. Het startpunt van de weg naar jouw energieker leven is dan ook je energie in balans brengen door middel van ademwerk en yoga nidra meditaties. Onderweg in de trajecten van Kompas ga je helder krijgen wat er in jouw diepere lagen verscholen ligt, en waar jij je niet bewust van bent, waardoor je nu bepaalde klachten ervaart. Deze bewustwording geeft jou de mogelijkheid om die veranderingen toe te gaan passen waarmee jij jouw energieker leven gaat creëren.

No matter what you eat,
how much you exercise,
how skinny or young or strong you are,

none of it matters if you’re not breathing properly.

~ James Nestor ~

Ademwerk

Adem is de allereerste levensbehoefte. Zonder adem geen leven. Het is de belangrijkste factor voor onze gezondheid en vitaliteit. De kwaliteit van de ademhaling heeft veel invloed op het functioneren van je lichaam. Bewust ademhalen en het gebruik van specifieke ademtechnieken, geeft niet alleen meer energie, je ervaart ook meer ontspanning en een gevoel van diepe rust in je lichaam. Daarnaast beïnvloedt het je autonome zenuwstelsel (actie/stress en rust/herstel systeem) welke nauw samenwerkt met het hormoonstelsel. Bewust en met aandacht ademhalen vermindert ervaringen van stress, voorkomt en verlicht vele gezondheidsklachten, verbetert je uithoudingsvermogen en concentratie. Het ondersteunt jouw verandering naar een energieker leven.

Het ademwerk maakt onderdeel uit van de coachtrajecten. Daarnaast is het mogelijk een losse sessie voor 1 op 1 adem coaching te boeken.

De kracht van adem zorgt o.a. voor:

 • stressvermindering
 • verbetering van het immuunsysteem
 • hormoonbalans
 • verbetering van de slaapkwaliteit
 • een mentale, emotionele en lichamelijke gezondheid

Let your steps follow your breath
not the other way around
~ Thich Nhat Hanh ~

Yoga Nidra meditatie

Yoga Nidra is een unieke, krachtige meditatie en staat bekend als een slaapmeditatie. Je komt in een staat van diepe slaap terwijl je bij bewustzijn bent. Slaap is misschien wel de tweede belangrijkste levensbehoefte. We overleven een paar weken zonder eten, een paar dagen zonder water, maar niet zonder slaap. Bij een goede slaapkwaliteit, herstelt het fysieke en mentale lichaam tijdens de slaap. Maar ook her-programmeer je tijdens een Yoga Nidra meditatie belemmerende gedragspatronen en overtuigingen, waar je je niet bewust van bent, naar bevorderende patronen en overtuigingen die jou helpen naar vitaliteit, naar jouw energieker leven.

Yoga Nidra wordt tegenwoordig preventief en curatief voorgeschreven, door artsen in verschillende landen, als therapie voor stress-gerelateerde aandoeningen. Deze waardevolle meditatietechniek is een hele fijne manier om je lichaam in balans te brengen. Yoga Nidra maakt onderdeel uit van de coachtrajecten, maar je kunt ook een losse sessie voor 1 op 1 yoga coaching boeken.

Yoga Nidra verbetert o.a.:

 • je stressmanagement
 • je immuunsysteem
 • je hormoonbalans
 • je slaapkwaliteit
 • je mentale, emotionele en lichamelijke gezondheid

The body isn’t the foundation of your health
The body is the physical manifestation of the sum of your life experiences
~ Lissa Rankin ~

Mentaal & emotioneel

Door ademwerk en Yoga Nidra meditaties kom je al veel meer in balans en al veel beter in je vel te zitten. Je gaat anders reageren op stressvolle situaties en de uitdagingen die op je pad komen. Je veerkracht is vergroot waardoor je anders omgaat met stress, pijn, spanning, verdriet, boosheid, depressie en trauma’s, etc. Andersom zorgt een goede mentale en emotionele gezondheid ook voor een betere kwaliteit van de adem en een mentale gezondheid zorgt daarnaast ook voor een betere fysieke gezondheid. De mind is sterker dan het lichaam. Je kunt nog zo gezond eten en bewegen maar wanneer je veel stress ervaart doordat je bijvoorbeeld mentaal en emotioneel niet in balans bent dan beïnvloedt dit de kwaliteit van je adem en kunnen er blokkades ontstaan waardoor je op termijn bepaalde gezondheidsklachten kunt gaan ervaren.

Mentale en emotionele coaching ontstaat eigenlijk wel organisch in de coachtrajecten en wordt toegepast wanneer dit aandacht vraagt. Doe je zelf al veel voor vitaliteit maar heb je gewoon even een steuntje in de rug nodig, loop je ergens vast of wil je iets nieuws proberen dan dat je tot nu toe hebt gedaan, dan is het mogelijk om een losse afspraak te plannen.

  Fysiek

  Het lichaam functioneert beter met gezond eten en bewegen waardoor je meer vitaliteit ervaart. Veranderingen op dit gebied kost veel minder moeite wanneer je mentaal en emotioneel in balans bent. Door de mentale en emotionele veerkracht, meer stilte en rust in je hoofd, ben je beter in staat om naar de signalen van je lichaam te luisteren en weet je beter wat deze nodig heeft bijvoorbeeld op het gebied van voeding en beweging. Je gaat niet alleen eten en doen wat je lichaam nodig heeft, maar ook wat je lekker en leuk vindt. Wat bij je past zodat het ook gemakkelijk is om vol te houden en het in je systeem gaat zitten en het als het ware een vanzelfsprekendheid wordt. Andersom heeft gezond eten en bewegen, maar ook een goede slaapkwaliteit, een positieve invloed op je mentale en emotionele welzijn. En de kwaliteit van de adem wordt positief beïnvloed door gezonde en natuurlijke voeding, beweging en een goede slaap.

  Voeding en beweging is ook onderdeel van de trajecten en is op deze manier, samen met het ademwerk, de Yoga Nidra meditaties en mentale coaching, een holistische of meerdimensionale methode richting jouw energieker leven.

  Energieker leven met schildklierproblemen

  Het leven met schildklierproblemen kan vele ongemakken met zich meebrengen. Gelukkig kunnen we zelf veel doen om zo energiek mogelijk te leven. Heb jij een chronische schildklieraandoening zoals een te langzame of te snel werkende schildklier, of ben je net gediagnosticeerd met schildklierproblemen, heb je medicatie hiervoor maar ervaar je nog steeds klachten? Dan gaat wellicht een persoonlijk traject jou helpen. Het regelmatig doen van ademwerk, Yoga Nidra meditaties en yoga heeft een gunstige invloed op de werking van de schildklier. Je leert o.a. welke ademtechnieken en yogahoudingen toe te passen en op welke manier deze invloed hebben op je schildklier. Je gaat ervaren dat je door bewuste ademhaling en Yoga Nidra meditaties mentaal en emotioneel veel stabieler wordt en weer meer plezier gaat beleven. Daarnaast wordt in deze trajecten aandacht besteed aan voeding en beweging ten gunste van de werking van je schildklier. Ook is het mogelijk om een 1 op 1 yoga coachsessie te boeken waarin ademwerk, hormoonyoga en yoga nidra gecombineerd wordt specifiek gericht op de schildklier.

  Gift van mij voor jou

  Elke 1e dag van de maand geef ik 1 persoonlijke online ademsessie van 20 minuten weg aan iemand die rust en ruimte wil ervaren in zijn of haar lichaam om meer ontspanning en mentale kracht te creëren. Ben jij dat of misschien ken je iemand in je omgeving die dit goed kan gebruiken, vul dan het contactformulier in op de website en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

  NEEM CONTACT OP

  Stel een vraag of maak een afspraak.

  06 27306011

  Enschede

  kompas@marloesvanbeek.com