Selecteer een pagina

Jouw weg naar een energieker leven

In mijn coachpraktijk Kompas naar een energieker leven werk ik vanuit een holistische benadering en begeleid ik jou naar mentale, emotionele, lichamelijke en energetische balans

Lichamelijke klachten, aandoeningen en hormonale disbalansen ontstaan veelal door omgevingsfactoren. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde voeding, te weinig of teveel beweging, een baan die we eigenlijk niet leuk vinden, thuissituatie, woonomgeving en relaties. Onze omgevingsfactoren kosten ons dan meer energie dan dat deze ons energie geven. Daardoor raakt ons lichaam uit evenwicht en gaat het stress ervaren. Maar ook niet doorvoelde emoties en gevoelens kunnen hiervoor zorgen. Omdat de lichaamsprocessen dan niet optimaal verlopen, onze ademhaling oppervlakkig is en de energie niet stroomt, ontstaan er blokkades waardoor we gezondheidsklachten kunnen krijgen.

 

Met de wegwijzers van Kompas maak je je vrij van:

 • Mentale blokkades, zoals belemmerende overtuigingen en gedachtenpatronen.
  Je leert anders denken en je gaat meer ruimte en helderheid in je hoofd creëren.
 • Emotionele blokkades, zoals niet doorvoelde en opgeslagen emoties.
  Je leert anders en beter omgaan met tegenslagen en emoties die je ervaart in je leven.
 • Lichamelijke blokkades, zoals een voedings- en bewegingspatroon die niet bijdragen aan een fysieke gezondheid.
  Je gaat je lichaam geven wat deze nodig heeft om zo optimaal mogelijk te kunnen werken.
 • Energetische blokkades, zoals een onevenwichtige adempatroon en energiebalans.
  Je krijgt meer energie om je vrij te maken van mentale, emotionele en lichamelijke blokkades.

Tijdens de coachtrajecten en sessies ga je je bewust worden van eventuele blokkades. Je krijgt inzicht in jouw onbewuste patronen, gedachten en gevoelens, waardoor je nu bepaalde klachten ervaart. Deze bewustwording geeft jou de mogelijkheid jouw energieker leven te gaan creëren.

No matter what you eat,
how much you exercise,
how skinny or young or strong you are,

none of it matters if you’re not breathing properly.

~ James Nestor ~

Ademcoaching

Adem is de allereerste levensbehoefte. Zonder adem geen leven. Het is de belangrijkste factor voor onze gezondheid en vitaliteit omdat de kwaliteit van de ademhaling veel invloed heeft op het functioneren van je lichaam. Bewust ademhalen en het gebruik van specifieke ademtechnieken, geeft niet alleen meer energie, maar je ervaart ook meer ontspanning en een gevoel van diepe rust in je lichaam.

Daarnaast beïnvloedt het je autonome zenuwstelsel (actie- en rustsysteem). Omdat deze nauw samenwerkt met het hormoonstelsel heeft dit zenuwstelsel invloed op de werking van je hormonen.

Als je bewust en met aandacht gaat ademhalen dan verminder je ervaringen van stress, voorkom en verlicht je vele gezondheidsklachten, verbeter je je uithoudingsvermogen en concentratie. Het ondersteunt jouw verandering naar een energieker leven.

Het ademwerk maakt onderdeel uit van de persoonlijke coachtrajecten. Daarnaast is het mogelijk een losse adem coachsessie te boeken.

 

De kracht van adem zorgt o.a. voor:

 • stressvermindering
 • verbetering van het immuunsysteem
 • hormoonbalans
 • verbetering van de slaapkwaliteit
 • een mentale, emotionele en lichamelijke gezondheid

Let your steps follow your breath
not the other way around
~ Thich Nhat Hanh ~

Yoga Nidra coaching

Yoga Nidra is een unieke, krachtige meditatie en staat ook wel bekend als een slaapmeditatie omdat je in een staat van diepe slaap komt terwijl je bij bewustzijn bent. Slaap is misschien wel de 2e belangrijkste levensbehoefte. Want we overleven een paar weken zonder eten, een paar dagen zonder water, maar niet zonder slaap.

Omdat de slaapkwaliteit verbetert door regelmatig Yoga Nidra te doen, herstelt je fysieke en mentale lichaam optimaler tijdens je slaap. Maar ook kun je tijdens een Yoga Nidra meditatie belemmerende gedachten en overtuigingen her-programmeren naar bevorderende gedachten en overtuigingen die jou helpen naar meer balans en energie.

Yoga Nidra wordt, door artsen in verschillende landen, preventief en curatief voorgeschreven als therapie voor stress-gerelateerde aandoeningen.

Deze waardevolle meditatietechniek maakt onderdeel uit van de persoonlijke coachtrajecten, maar je kunt ook een losse coachsessie boeken.

 

Yoga Nidra verbetert o.a. je:

 • stressmanagement
 • immuunsysteem
 • hormoonbalans
 • slaapkwaliteit
 • mentale, emotionele en lichamelijke gezondheid

The body isn’t the foundation of your health
The body is the physical manifestation of the sum of your life experiences
~ Lissa Rankin ~

Mentale & emotionele coaching

Gedachten en gevoelens bepalen het gedrag. En omdat gedachten en gevoelens bij gebeurtenissen uit het verleden horen en ook nog eens veelal onbewust zijn, blijven we vaak cirkelen in hetzelfde gedrag.

Maar door het ademwerk en de Yoga Nidra word je je al meer bewust van jouw gedachten en gevoelens en ga je er ook al anders mee om. Je voelt je meer in balans en beter in je vel te zitten waardoor je anders gaat reageren op stressvolle situaties en de uitdagingen die op je pad komen. Omdat je veerkracht is vergroot ga je anders om met stress, pijn, spanning, verdriet, boosheid, depressie en trauma’s, etc.

Andersom zorgt mentale en emotionele coaching niet alleen voor een betere kwaliteit van je adem maar ook voor een betere fysieke gezondheid. Omdat de mind sterker is dan het lichaam. Dit zou betekenen dat je met je gedachten je lichaamsgezondheid kunt beïnvloeden.

Mentale en emotionele coaching is ook onderdeel van de persoonlijke coachtrajecten. Doe je zelf al veel voor vitaliteit maar heb je gewoon even een steuntje in de rug nodig, loop je ergens vast of wil je iets nieuws proberen dan dat je tot nu toe hebt gedaan, dan is het mogelijk om een losse coachsessie te plannen.

  Voeding- en beweegcoaching

  Wanneer je regelmatig bewust ademhaalt, mediteert en je anders omgaat met je gedachten en emoties dan zal je lichaam daar positief op reageren waardoor je je fitter gaat voelen. Je lichaam gaat nog beter functioneren wanneer je eet en beweegt op een manier welke goed voor jou is en voelt.

  Een beweeg- en eetpatroon veranderen kost minder moeite vanuit veerkracht en rust in je hoofd. Je luistert beter naar je lichaam en weet beter wat deze nodig heeft op het gebied van voeding en beweging omdat je mentaal en emotioneel in balans bent. Hierdoor ga je niet alleen eten en doen wat je lichaam nodig heeft, maar ook wat je lekker en leuk vindt. Wat bij je past zodat het ook gemakkelijk is om vol te houden.

  Andersom heeft gezond eten en bewegen, net als een goede slaapkwaliteit, een positieve invloed op je mentale en emotionele welzijn. Maar ook de kwaliteit van de adem wordt positief beïnvloed door gezonde en natuurlijke voeding, beweging en een goede slaap.

  Voeding- en beweegcoaching is ook onderdeel van de persoonlijke trajecten en is op deze manier, samen met het ademwerk, de Yoga Nidra meditaties en mentale en emotionele coaching, een holistische methode richting jouw energieker leven.

  Energieker leven met schildklierproblemen

  Het leven met schildklierproblemen kan vele ongemakken met zich meebrengen. Maar gelukkig kunnen we zelf veel doen om zo energiek mogelijk te leven.

  Heb jij een chronische schildklieraandoening zoals een te langzame of te snel werkende schildklier, of ben je net gediagnosticeerd met schildklierproblemen, heb je medicatie hiervoor maar ervaar je nog steeds klachten? Dan kan een persoonlijk traject jou helpen.

  Het regelmatig doen van ademwerk, Yoga Nidra meditaties en yoga heeft een gunstige invloed op de werking van de schildklier. Je leert o.a. welke ademtechnieken en yogahoudingen toe te passen en op welke manier deze invloed hebben op je schildklier. Omdat je je door de bewuste ademhaling en Yoga Nidra meditaties mentaal en emotioneel stabieler gaat voelen, ga je weer meer plezier ervaren. 

  Daarnaast wordt in deze trajecten aandacht besteed aan voeding en beweging ten gunste van de werking van je schildklier. Maar ook is het mogelijk om een persoonlijke yoga coachsessie te boeken met ademwerk, hormoonyoga en yoga nidra specifiek gericht op de schildklier.

  Gift van mij voor jou

  Elke 1e dag van de maand geef ik 1 persoonlijke (online) ademsessie van 30 minuten weg aan iemand die rust en ruimte wil ervaren in zijn of haar lichaam, meer ontspanning, mentale en emotionele balans. Ben jij dat of misschien ken je iemand in je omgeving die dit goed kan gebruiken, vul dan het contactformulier in op de website en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

  NEEM CONTACT OP

  Stel een vraag of maak een afspraak.

  06 27306011

  Enschede

  kompas@marloesvanbeek.com