Selecteer een pagina

Jouw weg naar een energieker leven

Holistische leefstijlcoaching voor vitaliteit en hormoonbalans

Vitaliteitsklachten, aandoeningen en hormonale disbalansen ontstaan voor een groot deel door omgevingsfactoren en de manier waarop we daar mee omgaan. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde voeding, te weinig of teveel beweging, een baan die we eigenlijk niet leuk vinden, thuissituatie, woonomgeving, relaties, etc. Onze omgevingsfactoren kosten ons dan meer energie dan dat deze ons energie geven. Daardoor raakt ons lichaam uit evenwicht en gaat het stress ervaren. Maar ook gedachten, opgekropte emoties en stress kunnen hiervoor zorgen. Omdat de lichaamsprocessen dan niet optimaal verlopen, onze ademhaling hoog en oppervlakkig is en de energie niet stroomt, ontstaan er blokkades waardoor we gezondheidsklachten kunnen ervaren.

 

Met de wegwijzers van Kompas maak je je vrij van:

 • Mentale blokkades
  Je gaat van beperkende overtuigingen en gedachtenpatronen naar meer bevorderende gedachten, je gaat minder in je hoofd zitten en piekeren en minder mentale stress ervaren. Je leert anders denken en je gaat meer ruimte en helderheid in je hoofd creëren. Je wordt je bewust van de kracht van je gedachten.
 • Emotionele blokkades
  Je gaat opgekropte emoties loslaten. Je leert anders en beter omgaan met tegenslagen en emoties die je ervaart in je leven.
 • Lichamelijke blokkades
  Je gaat je voedings- en bewegingspatroon veranderen zodat deze bijdragen aan je fysieke gezondheid. Je gaat je lichaam geven wat deze nodig heeft zodat deze zo optimaal mogelijk kan functioneren.
 • Energetische blokkades
  Je gaat naar een gezonde ademhaling toe werken waardoor je meer ruimte in je lichaam gaat ervaren en je je lichter gaat voelen terwijl je meer met beide voeten op de grond staat. Je levensenergie gaat meer stromen waardoor je je vrij kan maken van mentale, emotionele en lichamelijke blokkades.

Tijdens een persoonlijk coachtraject, ademcoaching, yogacoaching of lifecoaching, ga je je bewust worden van eventuele blokkades. Je krijgt inzicht in jouw onbewuste patronen, gedachten en gevoelens, waardoor je nu bepaalde klachten ervaart. En je krijgt inzicht in wat jou wel helpt. Deze bewustwording geeft je de mogelijkheid jouw energieker leven te gaan creëren. Waarbij terug naar de basis, op alle gebieden, het mantra is.

No matter what you eat,
how much you exercise,
how skinny or young or strong you are,

none of it matters if you’re not breathing properly.
~ James Nestor ~

Ademcoaching

Adem is onze allereerste levensbehoefte. Zonder adem geen leven. Het is de belangrijkste factor voor onze gezondheid en vitaliteit omdat de kwaliteit van ademen veel invloed heeft op het functioneren van je lichaam. Bewust ademen en specifieke ademoefeningen doen, geeft niet alleen meer energie, je ervaart ook meer ontspanning en een gevoel van diepe rust in je lichaam. Maar ook kun je opgekropte emoties loslaten.

De manier van ademen beïnvloedt je autonome zenuwstelsel (actie- en rustsysteem). Omdat deze nauw samenwerkt met je hormoonstelsel heeft dit zenuwstelsel invloed op de werking van je hormonen.

Als je bewust en met aandacht gaat ademen dan verminder je ervaringen van stress, ga je anders om met emoties en voorkom en verlicht je vele gezondheidsklachten, verbeter je je uithoudingsvermogen en concentratie. Het ondersteunt jouw verandering naar een energieker leven.

Ademcoaching maakt onderdeel uit van een persoonlijk coachtraject. Het is ook mogelijk alleen ademcoaching te boeken of een ademsessie.


Bewust ademen zorgt o.a. voor:

 • stressvermindering
 • verbetering van het immuunsysteem
 • hormoonbalans
 • verbetering van de slaapkwaliteit
 • een mentale, emotionele en lichamelijke gezondheid

Let your steps follow your breath
not the other way around
~ Thich Nhat Hanh ~

Yogacoaching

Yoga werkt multi-dimensioneel en ondersteunt je mentale, emotionele, lichamelijke en energetische gezondheid.

Yoga Nidra is een krachtige meditatie en wordt ook wel slaapmeditatie genoemd. Het bevordert je mentale en lichamelijk herstel. Maar ook kun je met Yoga Nidra oude en belemmerende patronen doorbreken. Het wordt zelfs door artsen in verschillende landen preventief en curatief voorgeschreven als therapie voor stress-gerelateerde aandoeningen.

Met yin yoga word je je bewust van blokkades en leer je beter je grenzen te bepalen en bewaken. Je leert veerkrachtiger omgaan met weerstand en tegenslagen in je leven. Daarnaast ondersteunt het een gezonde werking van je organen.

Hormoonyoga richt zich op de werking van je hormoonstelsel. Met specifieke oefeningen ondersteun en stimuleer je de werking van hormoonklieren waardoor je meer hormoonbalans kunt creëren.

Yogacoaching maakt ook onderdeel uit van een persoonlijk coachtraject. Maar het is ook mogelijk alleen yogacoaching te boeken.

Yogacoaching verbetert o.a. je:

 • stressmanagement
 • immuunsysteem
 • hormoonhuishouding
 • slaapkwaliteit
 • mentale, emotionele en lichamelijke gezondheid

The body isn’t the foundation of your health
The body is the physical manifestation of the sum of your life experiences
~ Lissa Rankin ~

Mentale & emotionele coaching

Onze gedachten en gevoelens bepalen ons gedrag. En omdat gedachten en gevoelens bij gebeurtenissen uit het verleden horen en veelal onbewust zijn, blijven we vaak cirkelen in hetzelfde gedrag. Wat veranderen, bijvoorbeeld een voedings- en/of bewegingspatroon best lastig kan maken.

Door ademcoaching en yogacoaching word je je al meer bewust van jouw gedachten, gevoelens en emoties en ga je er ook al anders mee om. Je voelt je meer in balans en beter in je vel zitten waardoor je anders gaat reageren op stressvolle situaties en de uitdagingen die je op je pad tegenkomt. Omdat je je veerkracht vergroot, ga je anders om met stress, pijn, spanning, verdriet, boosheid, depressie en trauma’s, etc.

Andersom zorgt mentale en emotionele coaching niet alleen voor een betere kwaliteit van je adem maar ook voor een betere lichamelijke gezondheid. Omdat de mind sterker is dan het lichaam. Dit zou betekenen dat je met je gedachten je lichaamsgezondheid kunt beïnvloeden.

Mentale en emotionele coaching is ook onderdeel van een persoonlijk coachtraject. Doe je zelf al veel voor vitaliteit maar heb je gewoon even een steuntje in de rug nodig, loop je ergens vast of wil je iets nieuws en anders proberen dan dat je tot nu toe hebt gedaan, dan is het mogelijk een coachconsult te boeken.

  Voedings- en beweegcoaching

  Wanneer je regelmatig bewust met je ademhaling bezig bent, yoga doet en anders omgaat met je gedachten en emoties, dan zal je lichaam daar positief op reageren waardoor je je fitter gaat voelen. Je lichaam gaat nog beter functioneren wanneer je eet en beweegt op een manier welke goed voor jou is en voelt.

  Een voedings- en bewegingspatroon veranderen kost minder moeite vanuit veerkracht en rust in je hoofd. Wanneer je mentaal en emotioneel veerkrachtiger bent, ga je beter naar je lichaam luisteren en weet je beter wat deze nodig heeft bijvoorbeeld op het gebied van voeding en beweging. Hierdoor ga je niet alleen eten en doen wat je lichaam nodig heeft, maar ook wat je lekker en leuk vindt. Wat bij je past zodat het ook gemakkelijk is om vol te houden.

  Andersom heeft gezond voedings- en bewegingspatroon, net als een goede slaapkwaliteit, een positieve invloed op je mentale en emotionele welzijn. Maar ook de kwaliteit van ademen wordt positief beïnvloed door gezonde en natuurlijke voeding, beweging en een goede slaap.

  Voeding- en beweegcoaching is ook onderdeel van een persoonlijk coachtraject en is op deze manier, samen met de ademcoaching en yogacoaching, en mentale en emotionele coaching, een holistische methode richting jouw energieker leven. Wil je graag alleen voedingscoaching dan is het mogelijk een voedingsconsult te boeken.

  Energieker leven met schildklierproblemen

  Vanuit mijn eigen ervaring met een schildklieraandoening en als hormooncoach, bied ik ook coaching aan specifiek gericht op de schildklier. Het leven met schildklierproblemen kan vele ongemakken met zich meebrengen. Maar gelukkig kunnen we zelf veel doen om zo energiek mogelijk te leven.

  Heb jij een chronische schildklieraandoening zoals een te langzame of te snel werkende schildklier, of ben je net gediagnosticeerd met schildklierproblemen, heb je medicatie hiervoor maar ervaar je nog steeds klachten? Dan kan een persoonlijk coachtraject jou helpen.

  Het regelmatig doen van ademwerk, Yoga Nidra meditaties en yoga heeft een gunstige invloed op de werking van de schildklier. Je leert o.a. welke ademtechnieken en yogahoudingen toe te passen en op welke manier deze invloed hebben op je schildklier. Omdat je je door de bewuste ademhaling en Yoga Nidra meditaties mentaal en emotioneel stabieler gaat voelen, ga je weer meer energie en plezier ervaren.

  Daarnaast wordt in een persoonlijk coachtraject aandacht besteed aan voeding en beweging ten gunste van de werking van je schildklier. Maar ook is het mogelijk om alleen ademcoaching en/of yoga coaching te boeken specifiek gericht op de schildklier.

  Gift van mij voor jou

  Elke 1e dag van de maand geef ik 1 persoonlijke ademsessie van 30 minuten weg aan iemand met een kleine portemonnee, die rust en ruimte wil ervaren in zijn of haar lichaam, meer ontspanning, mentale en emotionele balans. Ben jij dat of misschien ken je iemand in je omgeving die dit goed kan gebruiken, vul dan het contactformulier in op de website en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

  NEEM CONTACT OP

  Stel een vraag of maak een afspraak.

  06 27306011

  Enschede

  kompas@marloesvanbeek.com