Selecteer een pagina

Hoe zorg je voor een energieker leven in een maatschappij waar ons lichaam en brein niet voor gemaakt is? Klinkt misschien dramatisch maar is helaas wel een waarheid. Stress, weten we, is de oorzaak van veel aandoeningen en ongemakken. Ons lichaam, inclusief ons brein, is niet gemaakt voor deze huidige informatie- en prestatiemaatschappij. We staan 24/7 aan terwijl we ons daar niet bewust van zijn en daardoor ervaart ons lichaam structureel stress. Daarnaast zijn we ons veelal niet bewust van onze ademhaling en komt deze vaak niet verder dan ons borstgebied en ademen we meer via onze mond dan via onze neus. Hierdoor blijft de aanmaak van stresshormonen doorgaan en heeft ons lichaam niet voldoende gelegenheid om te herstellen en écht te ontspannen waardoor er een (hormonale) disbalans en op termijn zelfs ziekte kan ontstaan.

De weg naar een energieker leven begint met doen waar we zelf invloed op hebben. Vanuit mijn visie doen we dit door balans te brengen in ons stresssysteem op zowel mentaal, voedings- en bewegingsgebied. En met wat ik zelf geleerd en ervaren heb, begint dit met bewust ademhalen. Met specifieke ademtechnieken brengen we ons autonome zenuwstelsel (rust en ontspanningssysteem) meer in balans. En daarmee ook het hormoonstelsel omdat deze 2 nauw samenwerken. Wanneer we eerst onze energie, onze energetische gezondheid, in balans brengen, zijn we al een heel eind op weg naar meer vitaliteit.

Dé oplossing voor jou heb ik echter niet. Deze zit namelijk in jouzelf. Ik reik jou de tools aan waarvan ik overtuigd ben dat deze het beste werken en waarmee jij gaat ontdekken, doen, ervaren en voelen hoe je jouw lichaam vóór je kan laten werken en zodat jij vanuit jouw lichaamswijsheid jouw energieker leven gaat creëren. Samenwerken met mij is dansen met diepgang (dit las ik onlangs in een magazine ‘dansbaar met diepgang’, zo mooi!). Het leven is een dans. Voelen in en rond en luisteren naar je lichaam en meebewegen.

Krijg jij van de arts geen antwoord op jouw vermoeidheidsklachten, pijntjes en andere (vage) klachten, voel jij je in een negatieve spiraal zitten en beperkt in je doen en laten om je leven te leven zoals jij die wilt leven door de klachten die je ervaart? En wil je daar graag verandering in zien? In een traject van 6, 9 of 12 weken ga je ontdekken, doen, ervaren en voelen hoe jij jouw eigen energieker leven kunt creëren. Op basis van een uitgebreide intake gaan we kijken welk traject wenselijk is. Verdere informatie hierover staat ‘as we speak’ nog niet op mijn website. Neem contact op wanneer je graag meer wilt weten. Dat kan via het contactformulier op deze website www.marloesvanbeek.com/contact, via de mail kompas@marloesvanbeek.com of bel mij op 0627306011. Verder kan ik alvast verklappen dat er nog meer moois aankomt. Stay tuned! Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief (www.marloesvanbeek.com/contact) wanneer je geen nieuwtjes, verhalen en inspiratie wilt missen 🦋

The body is your temple

Keep it pure and clean for the soul to reside in

~B.K.S. Iyengar~