Selecteer een pagina

Over mij en mijn why

 

Hi, mijn naam is Marloes 

Gezondheid is voor mij al sinds jonge leeftijd een thema geweest. Als klein meisje had ik geregeld klachten van draaierigheid, hoofdpijnen en flauwvallen. Op mijn 18e ervaarde ik mijn eerste overspannenheid. Nu heel wat jaartjes verder en gegroeid in ervaring, kennis en wijsheid begrijp ik hoe de processen werken. Hoeveel niet zozeer de genen maar de epigenetica invloed kan hebben op je gezondheid. Hoe was de gezondheid van je moeder terwijl je in haar buik zat, hoe was jouw geboorte, hoe was jouw omgeving waarin je bent opgegroeid? Maar ook je huidige leefomgeving hoe ziet deze er uit? Je denk-, voeding- en beweegpatronen. Jouw sociale en werkomgeving, etc.

De hormoonfactor

Vele jaren nadat ik gediagnosticeerd was met een schildklieraandoening ben ik de opleiding Trainer Hormoonfactor gaan doen. Hier leerde ik op welke manier we zelf veel invloed hebben op onze gezondheid en dan met name onze hormoonhuishouding. Ik ben het principe van De Hormoonfactor zelf gaan toepassen en gaan ervaren hoe het mijn gezondheid ondersteunt. Echter ondanks mijn gezonde voedings- en bewegingspatroon kreeg ik in 2016 een burn-out. Vandaaruit ben ik verder gaan werken aan mijn mentale gezondheid. Ik ben yogalessen gaan volgen en ik merkte al snel de voordelen van Yin Yoga. Binnen de organisatie waar ik fulltime werkte, mocht ik mij binnen het vitaliteitsprogramma verder ontwikkelen als leefstijlcoach. Tijdens deze opleiding kon ik nog meer de diepte induiken op het gebied van mentale veerkracht, voeding en beweging. In deze periode ben ik gaan ervaren wat werkt voor mij persoonlijk. Er zijn immers meerdere wegen die naar Rome leiden en welke weg iemand het beste past, is heel persoonlijk. Derhalve stel ik de mens centraal in het begeleiden naar hun innerlijke kompas om van daaruit te werken naar een energieker leven.

  Gediplomeerd

   

  • Social worker
  • Hormoonfactor Trainer
  • Lifecoach
  • Voedingscoach
  • Functional Personal Trainer
  • Yin Yang Yoga Teacher
  • Yoga Nidra Teacher

  Yoga

  Omdat ik de voordelen van Yin Yoga ervaarde, wilde ik deze yogastijl gaan gebruiken in mijn coaching en ben een Yin Yoga teacher training gaan doen. Tijdens de opleiding maakte ik kennis met Yoga Nidra en hoe deze yogavorm kan helpen om o.a. belemmerende gedachten en geloofsovertuigingen te veranderen. Inmiddels heb ik deze teacher training ook afgerond. Zelf pas ik het vrijwel dagelijks toe en ik merk echt significant verschil in hoe ik bijvoorbeeld reageer op stressvolle situaties. Afgelopen jaren heb ik geleerd hoe belangrijk het is om bewust te zijn van de signalen die het lichaam geeft. Dit bewustzijn kan ontstaan door te vertragen, stil te staan, stil te zijn en naar binnen te keren. Voor mij persoonlijk dragen de Yoga Nidra en Yin Yoga daar aan bij. De laatste jaren ben ik mij steeds bewuster geworden van de signalen van mijn lichaam maar ook mijn ziel. Ik voelde heel goed dat bepaalde situaties niet meer bij mij pasten. Mijn lichaam gaf eigenlijk heel duidelijk aan dat ik mijn hart niet aan het volgen was hetgeen heeft geleid tot het pad welke ik op dit moment aan het bewandelen ben.