Selecteer een pagina

Over mij

Het is mijn hartsmissie om mijzelf en medemens te inspireren in zichzelf op zoek te gaan en te blijven gaan naar groei en bewustwording van de mogelijkheden van ons als mens ten behoeve van een energieker leven

Ik zie mijzelf als creator van mijn eigen leven. De ervaringen op mijn pad, ook wat ik als weerstand en tegenslag ervaar, ontvang ik als een boodschap en een kans om te groeien in bewustzijn. Het is mijn hartsmissie om mijzelf en medemens te inspireren in zichzelf op zoek te gaan en te blijven gaan naar groei en bewustwording en vertrouwen te hebben in wat we tegenkomen en ervaren. Vanuit gelijkwaardigheid, diepgang, bevlogenheid, inspiratiekracht en inlevingsvermogen druk ik, misschien een beetje uitdagend maar met een vleugje zachtheid, op de juiste knoppen om toegang te krijgen tot je eigen wijsheid.

Mijn passie voor gezonde zelfzorg is bij mij ontstaan door mijn schildklieraandoening. Ik wilde graag begrijpen wat de oorzaak is geweest. En op mijn eigen weg naar een energieker is er een hele nieuwe wereld voor mij opengegaan. Deze bewustwording wil ik graag met de mensen delen.  Ik ben de opleiding Hormoonfactor Trainer van Ralph Moorman gaan doen. Als voorbereiding las ik zijn blogs en bij het lezen over bijnieruitputting vielen bij mij de kwartjes op de plek ten aanzien van mijn schildklieraandoening en op dat moment ging het vuurtje aan bij mij. “Dit moeten mensen weten!” dacht ik. Op mijn weg naar een energieker leven ondervond ik ook dat alleen aandacht voor een gezond voedings- en bewegingspatroon niet voldoende is en dat de oorzaak van mijn klachten veel dieper zat.

De invloed van stress en je onderbewustzijn

Dat realiseerde ik mij door mijn burn-out. Onze gedachten, gevoelens en emoties komen voor een groot deel vanuit ons onderbewustzijn. Alle stresservaringen die we in ons leven mee hebben gemaakt, en de gedachten, gevoelens en emoties daarbij, liggen opgeslagen in ons brein, in ons lichaam. Vanuit hier wordt ons gedrag voor een groot deel bepaald.

Onlangs werd ik mij nog meer bewust van de invloed van mijn vroegste levenservaringen op mijn lichaam. Nu ik zelf meer lichaamswerk doe, voel ik ook meer de sensaties en de signalen. Door de training over het toepassen van de Polyvagaaltheorie bij therapeutische yoga werd het mij nog duidelijker hoe belangrijk lichaamswerk is. Zeker wanneer het zenuwstelsel ontregeld, verstoord of overprikkeld is door langdurige stress- of traumaervaringen in onze vroegste levensjaren. Met deze waardevolle nieuwe kennis weet ik nu hoe door middel van neuroceptie, en op welke manier dit toe te passen in mijn coachtrajecten en therapeutische yoga (lees hier meer daarover), ons zenuwstelsel meer in evenwicht kan worden gebracht waardoor we gemakkelijker kunnen meebewegen en onze mentale, emotionele en lichamelijke veerkracht vergroten.

  Gediplomeerd en gecertificeerd

  • Maatschappelijk Werker
  • Trainer Hormoonfactor
  • Vitaalcoach
   (lifecoach, voedingscoach & functional personal trainer)
  • Yin Yoga teacher
  • Yoga Nidra teacher – Radiant Peace methode
  • Yin Yang Yoga teacher
  • Pranayama & Breathwork teacher
  • Applied Polyvagal Theory in Therapeutic Yoga

  (De opleidingen zijn geaccrediteerd: SNRO, KTNO, NOBCO, Yoga Alliance, YACEP – Kompas naar een energieker leven is aangesloten bij beroepsorganisatie CAT)

  De helende kracht van bewust ademen en yoga

  Met Yin Yoga, bewust ademen en therapeutische yoga ben ik meer contact gaan maken met mijn lichaam. Hierdoor ben ik beter naar de signalen van mijn lichaam gaan luisteren. De Yoga Nidra brengt mijn lichaam in een hele diepe ontspanning waardoor mijn slaapkwaliteit verbetert en mijn hormonen meer in balans komen. Mijn lichaam kan ‘s nachts beter herstellen, mentaal en fysiek, daardoor voel ik me veel fitter en veel steviger in mijn schoenen staan. Mentaal en emotioneel veerkrachtiger waardoor ik betere, gezondere keuzes voor mijzelf maak.

  Daarnaast is Yoga Nidra een hele mooie tool om de opgeslagen ‘programma’s’ in het onderbewustzijn te veranderen. Met bewust ademen en diverse ademhalingsoefeningen ervaar ik wat deze verschillende oefeningen en technieken doen voor mijn lichaam, energie, veerkracht, gezondheid en vitaliteit. Onze ademhaling is misschien wel ons kostbaarste bezit. En door de nieuwe inzichten vanuit de Polyvagaaltheorie toe te passen in het ademwerk en de yoga kan ik de dans tussen de verschillende delen van mijn zenuwstelsel harmonieuzer laten verlopen en energieker leven 🦋

  Wat mensen zeggen

  • met licht, rust en wijsheid anderen inspireren
  • dwars door tegenslagen gaan en daar op een positieve manier een draai aan geven
  • bewustzijn creëren voor een gezondere leefstijl
  • oprecht geïnteresseerd in het mooier maken van levens van anderen
  • eerlijk, gedreven, betrokken, goed luisterend oor zonder waardeoordeel, respectvol
  • betrouwbaar, loyaal en meelevend, oog voor de ander, empathisch
  • heeft een grote drive om iemand op weg te helpen, structuur aanbrengen
  • humor, nuchterheid, lichtheid, aanvoelend vermogen/intuïtie, openheid en zachtheid als kracht
  • zelfkennis en zelfinzicht en staat open voor groei
  • ervaringsdeskundige en op natuurlijke, zachte maar ook krachtige wijze begeleiden
  • kijkt over grenzen heen en weet wat ze wil betekenen voor anderen
  • wijsheid en helende invloed op een natuurlijke manier
  • sterke persoonlijkheid en vanuit eigen ervaring anderen inspireren