Selecteer een pagina

Over mij

 De werkwijze van Kompas is ontstaan vanuit mijn eigen ervaringen samen met de opleidingen die ik heb gedaan op gebied van vitaliteit en hormonen. Lees hieronder over mijn weg naar een energieker leven.

“Waarom hoor ik dit niet van de huisarts?” Dat waren mijn woorden op het moment dat ik besefte dat mijn schildklieraandoening niet door een schildklierprobleem is ontstaan maar door een verstoorde werking van de bijnieren. Het functioneren van de bijnieren raakt verstoord door een overbelast zenuwstelsel. Als voorbereiding op de opleiding Hormoonfactor Trainer van Ralph Moorman las ik zijn blogs. Bij het lezen over bijnieruitputting vielen bij mij de kwartjes op de plaats en ging het vuurtje aan bij mij. “Dit moeten mensen weten!” dacht ik. Ik werd bewust van de misleiding van de voedingsindustrie en hoe prachtig, simpel én ingewikkeld de lichaamsprocessen werken. Mijn passie voor een gezonde leefstijl was nog meer aangewakkerd. Op mijn weg naar een energieker leven ondervond ik dat alleen aandacht voor een gezond voedings- en bewegingspatroon niet voldoende is. De mind is sterker dan het lichaam wat betekent dat de mentale gezondheid veel meer invloed heeft dan gezond eten en bewegen.

De invloed van stress en je onderbewustzijn

Daar werd ik mij bewust van door mijn burn-out en later tijdens de opleiding voor leefstijlcoach nog meer. Maar ook dat het niet alleen gaat om hoe je reageert op tegenslag en stressvolle situaties, maar misschien nog wel meer wat zit er in je onderbewustzijn en wat is er bijvoorbeeld opgeslagen in je lichaam aan trauma’s, klein/groot, en aan ‘early life stress’. Early life stress gaat bijvoorbeeld over hoe jouw tijd in de baarmoeder was, je geboorte, het gezin waarin je opgroeide tijdens je jonge jaren en de gebeurtenissen. Ik besefte me hoeveel invloed deze factoren op mijn gezondheid hebben gehad en hoe de stress zo in mijn systeem verankerd was en de overleving die daaruit is ontstaan in mijn onderbewustzijn opgeslagen was. Het onderbewustzijn is de plek waar je de opgeslagen patronen kunt veranderen. Mijn ervaring is dat dit niet alleen met praatsessies mogelijk is. Door middel van lichaamswerk verlaat de opgeslagen stress beetje bij beetje mijn lichaam en door contact te maken met mijn onderbewustzijn kom ik steeds meer uit de overlevingsstand.

  Gediplomeerd

   

  • Social worker
  • Hormoonfactor Trainer
  • Leefstijlcoach / Vitaalcoach
  • Yoga Nidra teacher
  • Yin Yang Yoga teacher
  • Pranayama & Breathwork teacher

  De kracht van adem en meditatie 

  Met Yin Yoga en bewuste ademhaling ben ik meer contact gaan maken met mijn lichaam en zodoende beter naar de signalen van mijn lichaam gaan luisteren. Tijdens Yin Yoga voel ik heel goed waar er weerstand zit. Vervolgens ben ik ook Yoga Nidra gaan doen waardoor mijn lichaam in een hele diepe ontspanning komt en mijn slaapkwaliteit verbetert. Daardoor voel ik me veel fitter en veel steviger in mijn schoenen staan. M.a.w. mentaal en emotioneel in balans waardoor ik betere, gezondere keuzes voor mijzelf maak hetgeen een positieve invloed heeft op mijn gezondheid. Toen kwam het ademwerk op mijn pad waarmee ik ervaar wat verschillende technieken doen voor mijn lichaam. Ik zei eerder al eens: “Je kunt nog zo gezond eten en bewegen, maar wanneer je je niet bewust bent van je stress en hoe daar mee om te gaan, maakt dit allemaal niet uit.” Nu zeg ik: “Je kunt nog zo gezond eten, bewegen en een gezonde mindset hebben, maar wanneer je geen gezonde ademhaling hebt, blijft je lichaam stress ervaren.” Kortom: dé weg naar een energieker leven begint met ademwerk.